“Sport prioritair in planning Totilas”

Matthias Alexander Rath en Totilas, vorig jaar te Vechta

Totilas zal op 3 en 9 februari niet verschijnen tijdens de hengstenshow in het Duitse Vechta. Eigenaars Ann Kathrin Linsenhoff en Paul Schockemöhle onderstrepen daarmee dat dit jaar de sport absolute voorrang krijgt op de fokkerij, bericht de Noord-Duitse omroep NDR.

Tijdens het Europees kampioenschap dressuur dat dit jaar in augustus plaatsvindt, wilt het fel geplaagde en intussen tanende dressuur-duo Rath-Totilas niet alleen aan de start verschijnen maar ook overtuigen, klinkt het. Dus wordt hun trainingsschema niet onderbroken voor de jaarlijkse presentatie begin februari. Grote afwezige vorig jaar op de Londense Olympiade en momenteel niet eens op de Duitse shortlist, beseft het ‘Toti’-team dat het dit jaar erop of eronder wordt.

Begin volgende maand worden overigens de resultaten bekendgemaakt van het onderzoek dat werd opgestart na een klacht van de Duitse afdeling van PETA, een internationale dierenrechtenorganisatie. Deze laatste verweet het team rondom de levende dressuurlegende inbreuken op het dierenwelzijn te hebben gepleegd. Zie eerder artikel op Equestro.be: ‘PETA Duitsland dient klacht in tegen eigenaars en ruiter van Totilas’

.

Bron NDR

Deel dit met je vrienden via:
  • email
  • PDF
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • RSS

Nog interessant leesvoer:

Tags: , , , , , , , ,

Category: Dressuur, Paardensport

Reacties op/via Facebook:

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Powered by Facebook Like Button plugin for WordPress