Adelinde Cornelissen opnieuw de beste met Jerich Parzival.

In de Reem Acra FEI wereldbeker finale, die zaterdagmiddag in de met 9.500 toeschouwers tot de laatste plaats bezette Brabanthallen werd verreden, bleken Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival opnieuw de sterkste. Zij versloegen de Duitse Helen Langehanenberg met Damon Hill en Valentina Truppa met Eremo del Castegno. Hans Peter Minderhoud legde met Glock’s Tango beslag op de zesde plaats en Jenny Schreven eindigde met Krawall als elfde.

Er was een wereld van verschil tussen de Grand Prix van vrijdag en de Kür. De ruiters lieten bijna zonder uitzondering in de Grand Prix steekjes vallen, maar in de Kür schakelden ze allemaal naar een hoger niveau. Ghislain Fouarge, voorzitter van de jury, zei het als volgt: “Na de Grand Prix waren we allemaal iets teleurgesteld over het niveau. In de Kür zagen we een geheel ander beeld en we waren blij dat voor zoveel mensen de ruiters topprestaties hebben neergezet”.

Adelinde Cornelissen reed haar winnende Kür, die zich niet alleen kenmerkt door een hele hoge moeilijkheidsgraad maar ook door een schitterende choreografie. “Ik heb me niet echt op deze wedstrijd gefocust, maar zie het als een mooie stap richting de Olympische Spelen. Toch heb ik iedere pas die Parzival zette zeer geconcentreerd gereden. Ik had de proef van Helen gezien en wist dat ik er heel nadrukkelijk keihard aan moest trekken om haar te verslaan. Het lukte om dat noodzakelijke schepje er bovenop te doen. Toch hebben we nog niet onze top te pakken. Daarom kon Fouarge ook de opmerking maken dat Helen mij op dit specifieke moment had kunnen verslaan. In Londen zullen we op onze top moeten zitten en dan hoop ik Langehanenberg opnieuw achter me te houden” aldus Cornelissen, die met deze overwinning 56.000 euro verdiende. “Ik wilde per se mijn titel verdedigen omdat deze finalewedstrijd in eigen land werd gehouden en ik ben extra blij dat het me gelukt is weer te winnen”.

Ook Helen Langehanenberg was tevreden. “Ik heb het Adelinde moeilijk willen maken en dat is me gelukt. Dat ik niet heb gewonnen komt misschien wel door de iets geringere moeilijkheidsgraad van mijn Kür, maar daar gaan we nu richting Olympische Spelen aan werken”, aldus de charmante amazone, die wordt getraind door Klaus Balkenhol.

Hans Peter Minderhoud was één van de weinige combinaties die in de Kür iets minder presteerde dan in de Grand Prix. “Ik ben heel blij met mijn prestatie in de Grand Prix. Alles liep daarin net iets gemakkelijker en vloeiender dan in de Kür. Maar gelukkig waren beide proeven wel foutloos. Tijdens indoor wedstrijden is Tango altijd iets terughoudender dan buiten, dus moet er in de waardering van de jury nog progressie mogelijk zijn”, aldus Minderhoud.

Ook Jenny Schreven straalde. “Bij ons ging het in de Kür duidelijk beter dan in de Grand Prix. Voor mij waren vooral de pirouettes en de changementen om de pas hoogtepunten in de proef. Daarbij blijft het opvallend hoe lichtvoetig de inmiddels 20-jarige Krawall door de baan blijft gaan. Ik mag hem tot het einde van dit jaar in wedstrijden uit blijven brengen en dan mag hij van zijn verdiende pensioen gaan genieten”, aldus Schreven.

Volledige uitslag: klik hier.

.

Bron: KNHS / Foto: DigiShots

Deel dit met je vrienden via:
  • email
  • PDF
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • RSS

Nog interessant leesvoer:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Dressuur, Paardensport

Reacties op/via Facebook:

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Powered by Facebook Like Button plugin for WordPress